2018-12-03

Köszöntő

„Ide kell hoznunk a nagyvilágot, ide kell hoznunk mindent, ami szép, ami jó, ami nemes és amit érdemes.”  (Veres Péter)

 

Kedves Látogató!

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt a Szadai Székely Bertalan Általános Iskola közössége nevében honlapunkon.

Iskolánk Szada központjában, nyugodt, csendes helyen található és jól megközelíthető. A természetközeli, lankás domboldalba épített iskolaépület emeleti termeiből csodálatos kilátás tárul elénk a közeli dombokra, amelyre tanulóink is sokszor és szívesen emlékeznek. Épületünk több mint 30 éve ad otthont a helyi nevelésnek és oktatásnak, melyet Szada Nagyközség Önkormányzata 2013-ban 3 nagyobb tanteremmel és 1 csoportbontásra alkalmas helyiséggel bővített. Alapítványunk segítségével 2014-ben iskolaudvarunk is megújult. Kültéri játékok, kisebb röplabdapálya és kosárpálya, baráti beszélgetésekre hívogató padok, asztalok várják nap mint nap tanulóinkat. Az egészséges táplálkozást szem előtt tartva a finom, házias ételekről Szada Nagyközség Konyhája gondoskodik.

Tantestületünk alapvető célja a szeretetteljes, nyugodt légkörben történő, színvonalas nevelés és oktatás. Kiemelt feladatnak tekintjük a korszerű és a mindennapokban jól használható tudás átadását, tanulóink személyiségének és közösségeink sokoldalú fejlesztését. Fontosnak tartjuk, hogy iskolánk méltó módon viselhesse névadónk, Székely Bertalan festőművész nevét. Így a veresegyházi Lisznyay Szabó Gábor Alapfokú Művészeti Iskola tanárai által végzett művészeti nevelés fontos szerepet tölt be a mindennapjainkban, melyet rajzszakkörünkkel, az alsó tagozatosoknak tartott néptáncoktatással, kézműves foglalkozásokkal, Csiribiri kórusunk munkájával egészítünk ki. Szintén szakköri keretekben nyújtunk lehetőséget például a különböző tantárgyakban való alaposabb elmélyülésre, valamint sakkozásra, a gépírás elsajátítására, a sportköreink munkájába való bekapcsolódásra.

Célunk, hogy a tanulás mellett iskolai programjainkkal és rendezvényeinkkel változatos és sokoldalú tevékenységeket kínáljunk a szabadidő hasznos eltöltésére.

A különböző menüpontok alatt iskolánk életéről, hagyományainkról, versenyeredményeinkről, a tanévvel kapcsolatos aktualitásokról tájékozódhat.

Bízom benne, hogy honlapunk segítséget nyújt ahhoz, hogy ízelítőt adjon az intézményünkben folyó izgalmas és sokszínű világról. Amennyiben sikerült érdeklődését felkeltenünk, arra bíztatom, hogy látogasson el hozzánk személyesen is.

Jó böngészést és hasznosan eltöltött perceket kívánok!

Greffné Kállai Tünde

igazgató