2019-09-26

Zeneiskola

A veresegyházi Lisznyay Szabó Gábor Zeneiskola kihelyezett tagozata 1994 óta működik Szadán, a Székely Bertalan Általános Iskola épületében. A működés feltételeiben a két település önkormányzata egyezett meg, csaknem két évtizede. A kihelyezett tagozat létrehozása azt a célt szolgálja, hogy a Szadán lakó diákoknak helyben is elérhetők legyenek a zeneiskola bizonyos szolgáltatásai.

 

Az anyaiskolában az előírtaknak megfelelően szolfézs, népzene, ének és sokféle hangszer tanulására nyílik lehetőség; ebből a szadai kihelyezett tagozaton zongora-, hegedű-, furulya-fuvola-, illetve szolfézsoktatást lehet igénybe venni.

Jelentkezni áprilistól a tanévzáróig lehet a kihelyezett tagozat vezetőjénél, illetve a szaktanároknál. Pótjelentkezést szeptember első napjaiban fogadunk el. (A helyek korlátozottak.) Ha valaki olyan hangszert szeretne választani, ami a tagozaton nincs, az jelentkezzen a L. Sz. G. Zeneiskolában. (Veresegyház, Nap u. 14/A) Felvételi időpontja március 29, 14-18 óráig.

Bővebb információk a zeneiskola honlapján találhatók, (www.lszgzeneiskola.hu) vagy személyesen az intézmény titkárságán.

Információval szolgál még, a kihelyezett tagozat vezetője minden nap 12 órától a szadai iskola zenetermében.

 

Tagozatvezető: Udvard Gizella – zongora szak.

Furulya-fuvola: Fritschéné Ambrus Gabriella.

Hegedű: Miklós Ágnes

Szolfézs: Lázár Erika.

A jelentkezés feltétele a zenélésre való alkalmasság (tehetség).

A diákok a tandíjat félévente csekken fizetik be. (Jelenleg a tandíj összege )

Bizonyos hangszereket kölcsönözni lehet a zeneiskolából.

 

Rendezvényeink

Minden tanszak évi két hangversenyt tart. Ezen kívül karácsonyi és év végi koncertre is sor kerül. Több kiemelt rendezvényen, versenyen veszünk részt a zeneiskola szervezésében. A hangszeres fellépéseken kívül, évente szolfézsversenyt is tartunk. Községünk ünnepein, az iskola, a faluház rendezvényein rendszeresen részt veszünk. Felkérésre, magánjellegű eseményeken is fellépést vállalunk.

A diákok évente kétszer, vizsga formájában számolnak be tudásukról. A hatodik évfolyam elvégzése után, művészeti alapvizsgát tehetnek.

 

Sikereket is gyakran könyvelhetünk el a kiemelt koncerteken, versenyeken. Tanulóink közül néhányan szakközépiskolában, sőt főiskolán folytatják zenei tanulmányaikat. Mások a zene szeretetéért, alapműveltségük fejlesztéséért választanak minket.

 

Szeretettel várunk minden érdeklődő, zenélni vágyó diákot!